Size Nasıl Yardımcı olabiliziz.
Dil Seçiniz
Telefon
WhatsApp

Kabul Mektubu ve Vize İşlemleri

  • Hizmet Kategori : Yüksek Kariyer Hizmetler
  • Hizmet Adı : Kabul Mektubu ve Vize İşlemleri

Kabul Mektubu ve Vize İşlemleri

Türkiye’de Eğitim ve Eğitim vize süreci Hakkında 

Türkiye Eğitim Vizesi

Türkiye’de Yüksek Kariyer Eğitim Kurumlarında eğitim görmek isteyen ve “ön kayıt kabul başvuru” kabul almaya hak kazanan Kursiyerlerin Türkiye’ye gelmeden önce “Eğitim Vizesi” almaları gerekmektedir. Eğitin Vizesi (Türkiye’ye eğitim, öğrenim, staj, kurs, öğrenci değişim programı, Türkçe dil kursuna katılma amacıyla gelmek isteyen yabancılara verilir.) yabancı uyruklu kursiyerin vatandaşı olduğu ülkenin veya ikamet izni ile ikamet ettiği ülkenin Türkiye Cumhuriyeti Dış Temsilciliği tarafından verilmektedir. Öğrenci vizesi alacak yabancı uyruklunun Türkiye’deki Yüksek Kariyer Eğitim Kurumunda gelen “Ön kayıt Kabul Mektubu (Davet Mektubu) Yazısını” Türkiye Dış Temsilciliğine sunması gerekmektedir. Kursiyerin uluslararası pasaportuna eğitim vizesinin işlenmesi gerekmektedir. Türkiye’ye eğitim vizesi almadan, vize muafiyeti veya diğer vize türü ile gelen kişiler de kurslarımıza kayıt işlemi yapılmamaktadır.

Eğitim vizesi (eğitim, öğrenim, staj, kurs, öğrenci değişim programı, Türkçe dil kursuna katılma amacıyla gelen yabancılar) Türkiye’ye gelip Yüksek Kariyer Eğitim Kurumlarına kayıt yaptıran yabancı Kursiyerlerin öğrenim amaçlı ikamet izni (Türkçe dil kursuna katılma amaçlı) başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Dış Temsilciliği tarafından verilen eğitim vizesinin süresi ülkelere farklılık göstermektedir. Eğitim vizeleri 30 veya 90 gün şeklinde verilmektedir. Yabancı kursiyerin bu süreyi doldurmadan ikamet ettiği il veya ilçe Göç İdaresi Müdürlüğü’ne müracaatta bulunarak öğrenim amaçlı ikamet izni (Türkçe dil kursuna katılma amaçlı)ikamet izni alması gerekmektedir.

Eğitim vize nedir?

Vize, bir devletin dış temsilcilikleri veya sınır makamları aracılığıyla, ülkesine seyahat edecek bir yabancının pasaportuna koyduğu ve bu yabancının ülkesinin sınır kapısına kadar giderek sınır makamlarına giriş için başvuru yapabileceğini girebileceğini gösteren bir kayıttır.

Eğitim vizesi nereden alınır?

  1. Seyahat edilecek ülkenin;
  2. Büyükelçiliğinin Konsolosluk Bölümünden; Başkonsolosluğundan veya Konsolosluğundan,
  3. Bazı ülkeler Fahri Başkonsoloslukları veya Fahri Konsoloslukları aracılığıyla alınabiliyor.
  4. Burada en önemli nokta vize başvurunuzu, daimî ikametinizin olduğu yere yakın olan temsilciliğe yapmanız gerektiği. Ayrıca aracı kurumlara giderek de vize alma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin yurt dışı turları satan turizm şirketleri ve sırf vize almak üzerine uzmanlaşmış şirketler…
  5. Öte yandan online başvuru hizmetinden de yararlanabilirsiniz. Fakat vize alınan yer ilgili başvuru kurallarına göz atmayı yukarıda belirtilen kurumlara gitmeden önce gerekli belgeleri tamamlamayı unutmayın. 

Eğitim vizesi başvurusunda hangi belgeler istenir?

  1. Kursiyerin Vizesi Başvuru Formu;
  2. En az 1 yıl geçerli pasaport;
  3. Yabancının Eğitime kabul edildiğine dair “Ön kayıt Kabul Mektubu (Davet Mektubu)” yazısı;
  4. Türkiye’de öğrenim göreceğiniz süre boyunca maddi geçiminizi nasıl sağlayacağınızı gösterir belge (Burs belgesi, Banka hesap özeti vb.)
  5. Bir adet biyometrik fotoğraf;
  6. Vize başvuru için, vize süresini kapsayan seyahat sağlık sigortası
  7. Vize harcı.
  8. Eğitim süresince Türkiye de kalacağınız konaklama bilgileri
  9. Konsolosluklar ilave belgeler istenebilir.

Kursiyerlerin vize başvurularında istenilen bu evraklar uyruğunda bulunduğunuz ülkeye göre değişiklik arz etmektedir. Genel olarak istenilen belgeler yukarıdaki gibidir. Eğitim vizeleri tek girişlidir. Eğitim vizesi ile ülkeye giriş yaptıktan sonra yabancının amaçlı ikamet izni (Türkçe dil kursuna katılma amaçlı) amaçlı ikamet izni başvurusunda bulunması gerekmektedir. Kursiyerlerin öğrenim amaçlı ikamet izni (Türkçe dil kursuna katılma amaçlı) ikamet izni başvurusu yapmadan yabancının Türkiye’den çıkış yapması durumunda, vizesi iptal olacaktır. Vizesi iptal olan yabancı Türkiye’ye vize muafiyeti kapsamında tekrar giriş yaparsa Kursiyerlerin öğrenim amaçlı (Türkçe dil kursuna katılma amaçlı) ikamet izni alamayacaktır. Bu durumda, yabancının tekrar ülkesine dönerek eğitim vizesi alması gerekecektir. Mağduriyet yaşanmaması adına bu hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir. 

Eğitim vize başvurularında dikkat edilecek hususlar nelerdir?

  1. Bir vize başvurusunda genel kural başvurunun şahsen yapılmasıdır.
  2. Pasaportun yıpranmamış olması gerekir. Yıpranmış pasaporta vize alsanız dahi sınırdan geri çevrilmeniz mümkündür. Pasaportunuzu yenilemenizde yarar vardır. (Pasaport başvurusuna ilişkin ayrıntılı bilgi için: Göç idaresi web adresindeki internet sitesine bakınız.)
  3. Pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvuru tarihinden itibaren en az bir yıl olmasına özen göstermelisiniz. Bu hususu vize talep edeceğiniz ülkenin temsilciliğinden teyit ettirmenizde yarar vardır.
  4. Mülakat sırasında, yetkilinin sorularına doğru yanıtlar vermeniz önemlidir.
  5. Başvurunuzu eksiksiz belgelerle yapınız. Tahrif edilmiş veya sahte belgelerle başvuruda bulunmak yasalara göre suçtur.
  6. Vize bir egemenlik hakkıdır. Bu nedenle başvurunuzun reddedilebileceğini önceden kabul ediniz.
  7. Mülakat sırasında, yetkilinin, hakkınızda olumlu izlenim edinmesi, başvurunuzun kabul edilme şansını arttırır.
  8. Seyahatinizi gerçekleştirebilecek ekonomik olanaklara sahip olduğunuzu belgelemeniz beklenir.
  9. Mülakatın amacı; seyahat edeceğiniz ülkenin makamlarının bu ülkeye seyahat edecek yabancılar için belirlediği koşulları taşıyıp taşımadığınızı anlamaktır.
  10. Ülkenizde işsiz iseniz veya kendinizin ve bakmakla yükümlü olduğunuz kişilerin geçimlerini sağlayabilecek düzenli ve yeterli bir gelir düzeyine sahip değil iseniz, potansiyel bir göçmen olarak kabul edileceğinizden, vize alma şansınız oldukça düşüktür. Bu durumda iseniz, vize başvurusunda bulunmamanız uygun olacaktır. Reddedileceğini bildiğiniz bir talepte bulunmaktan kaçınmanız zaman ve para tasarruf etmenizi de sağlayabilir
  11. Bazı ülkeler vize harcının yanında, yüksek sayılabilecek meblağlarda başvuru veya işlem harcı almaktadırlar. Bu koşullar ülkeden ülkeye değişmektedir. İlgili temsilcilikten bilgi almanızda yarar vardır. 

Kimlere vize verilmez?

Bir ülkeye hangi yabancının girebileceğine karar vermek, uluslararası hukuka göre, o devletin egemenlik yetkilerindendir. Bu husus, tartışılmaz temel bir kuraldır. Devletler ülkelerine hangi yabancıların girebileceğini kendi ulusal çıkarlarına göre belirlerler. Her devletin ülkesine girmeleri yasaklı/sakıncalı yabancılar listesi vardır. Ayrıca, yasaklılar listesinde bulunmayan bir yabancıya, ekonomik olarak yük olabileceği, kamu düzenini bozabileceği ve kamu sağlığına risk oluşturabileceği gerekçeleriyle vize verilmemesi mümkündür. 

Türkiye’nin seyahat amacına göre yabancı ülke vatandaşları için uyguladığı eğitim vizesi nedir?

Eğitim vizesi: Türkiye’ye eğitim, öğrenim, staj, kurs, öğrenci değişim programı, Türkçe dil kursuna katılma amacıyla gelmek isteyen yabancılara verilir. 

Not: Artık Türkiyede ikamt edecek  ve ikamet alacaksanız  amacına göre Türkiye gelmeniz gerekir. Seyahat amacına göre Türkiye ye gelenler ( Eğitim/öğrenim/Türkçe Dil Kursu  vizesi) Kursumuza kayıt işlemlerini tamamladıklarında kursumuzdan aldıkları Öğrenim belgesi ile 1 (bir) yıl  + devamında da 1 (bir) yıl daha uzatma imkanına sahip olacak

Türkiye’ ye gelmek, Türkiye’de Yüksek Kariyer Eğitim Kurumunda Türkçe kursu, Yos hazırlık kursu, bilgisayar işletmenlik kursu, bilgisayar programcılık kurslarında okuma için ne yapmalıyım?

Türkiye ye gelmek için Eğitim vizesi almanız gerekir. Türkçe Dil kursu vize almak için Türkiye’de bulunana Yüksek Kariyer Eğitim Kurumundan ön kayıt kabul mektubu (davet mektubu) almanız gerekir. 

Yüksek Kariyer Eğitim Kurumundan ön kayıt kabul mektubunu (davet mektubu) nasıl alabilirim?

Türkiye de iseniz; Belgenizle kurumumuza gelip ön kayıt kabul mektubunu (davet mektubu) alabilirsiniz.

Yurtdışında iseniz; belgelerinizi gönderdiğinizde size “ön kayıt kabul mektubunu (davet mektubu)” pdf olarak whatsapp üzerinden veya e-posta üzerinden gönderilir. 

Ön kayıt kabul mektubu (davet mektubu) almak için hangi belgeler gerekir?

  1. Uluslararası Pasaport Kopyası,
  2. Biyometrik fotoğraf,
  3. e-posta adresi
  4. telefon numarası
  5. Ön kayıt kabul mektubun (davet mektubu) ücreti, (....?...) Güncel rakam kurumdan öğrenilir

Yukarıdaki belgeleri whatsapp üzerinden veya e-posta üzerinden bize gönderebilirsiniz 

Ön kayıt kabul mektubun (davet mektubun) ücreti ne kadar ve nasıl ödeyebilirim?

Ön kayıt kabul mektubun (davet mektubun) ücreti güncel rakam kurumdan öğrenilir (.....?...) (Amerikan dolar) ve o günkü Türk lirası karşılığı Ön kayıt kabul mektubun (davet mektubun) ücretinin kurumumuz dolar ve Türk lira banka hesaplarına gönderdiğinde (uluslararası para transferinden doğan banka komisyon ve transfer fon ücreti gönderene aittir.) Ön kayıt kabul mektubun (davet mektubu) hazırlanarak kişiye gönderilir.

 

Banka hesap bilgileri (Türk lirası hesabı):

Hesap ismi: Yüksek Kariyer Eğitim ve Bilişim Ticaret Sanayi Limited Şirketi

Banka: Yapı Kredi Bankası Şaşkınbakkal

Şube No: 060

Hesap No: 80516545

IBAN Numarası: TR46 0006 7010 0000 0080 5165 45

Banka hesap bilgileri (dolar hesabı Amerikan dolar):   

Account Name: Yüksek Kariyer Eğitim ve Bilişim Ticaret Sanayi Limited Şirketi

Account Number: 45624770

IBAN Number TR03 0006 7010 0000 0045 6247 70

Payment Details: USD – Amerikan doları

Beneficiary Address: TÜRKİYE /İSTANBUL

Bank Name: YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş

Bank Address: ŞAŞKINBAKKAL ŞUBESİ (060) / İSTANBUL

Swift Number: YAPITRIS072

           

Yüksek kariyer hizmetler

Kurslarımız hakkında daha detaylı bilgi almak için Hemen Arayın! 0(212) 296 40 00

BİZ SİZİ ARAYALIM