Size Nasıl Yardımcı olabiliziz.
TR_YÖS Sınavı, Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarında öğrenim görmek isteyen yabancı uyruklu öğrenciler için yapılan giriş sınavıdır.
Yabancı uyruklu olanların,
Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığı’ndan Türk vatandaşlığından çıkma izni alanlar ve bunların Türk vatandaşlığından çıkma belgesinde kayıtlı reşit olmayan çocuklarının aldığı 5203 sayılı Kanunla Tanınan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belge sahibi olduklarını belgeleyenler,
İkamet izni başvuruları, başvurunun işleme alınmasından itibaren en geç doksan gün içinde sonuçlandırılır. Doksan günlük süre, bilgi ve belgelerin tam olarak yetkili makama teslim edildiği tarihten başlar. Sürenin uzaması halinde yabancıya bilgi verilir.
https://www.turkcekurslari.com/tema/genel/uploads/katalog/dosya/%C4%B0KAMET-BA%C5%9EVURULARI-%C4%B0LE-%C4%B0LG%C4%B0L%C4%B0-GENEL-B%C4%B0LG%C4%B0.pdf
Doğrudan Türkçe öğrenme kursuna kaydolmanız durumunda ülkemize Türkçe dil kursu vizesi veya öğrenim vizesi ile gelmiş olmanız kaydıyla kısa dönem ikamet izni alabilirsiniz. Bununla birlikte bu izin yalnızca 2 defa verilebilmektedir. Üniversiteye kaydolup üniversiteniz tarafından Türkçe Kurslarına yönlendirilmişseniz durumunuzu belgelemeniz kaydıyla bir sonraki eğitim öğretim döneminin başlangıcına kadar Öğrenci İkamet İzni düzenlenmektedir. Öğrenim amaçlı vize alarak ülkemize gelen ancak Türkçe seviyesi yeterli olmadığı için üniversiteye kayıt yaptırmayıp Türkçe öğrenme kursuna yönlendirilen yabancı öğrencilerden şartlarını taşıyanlara kısa dönem ikamet izni verilebilmektedir.